Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στα Γεύματα Αγάπης, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ελευθερούπολης

Απέναντι από το σχολείο μας βρίσκεται ο  Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ελευθερούπολης, όπου εθελοντές, υπό τη επίβλεψη του π. Δανιήλ, προετοιμάζουν γεύματα για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Ήδη μετά τα Χριστούγεννα, κάθε μέρα έρχεται στο διάλειμμα μία τσάντα από την εκκλησία με φαγητά, που με περισσή φροντίδα και αγάπη ετοιμάζουν για το Ολοήμερο, και τους ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό!
Σε συνεννόηση με τον π. Δανιήλ και την ακούραστη κ. Χριστίνα, υπεύθυνη του συσσιτίου, προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις με το Ολοήμερο στις 5 και στις 12/5/2017, για να ενημερωθούν οι μαθητές για την εθελοντική δράση της εκκλησία της ενορίας μας και να συνδράμουν και οι ίδιοι.
Με τη βοήθεια της κ.  Μ. Ζαχουδάνη από τον Σύλλογο Γονέων  -την οποία ευχαριστούμε θερμά, μετακινηθήκαμε προς το υπόγειο του ναού, εκεί όπου προετοιμάζονται τα γεύματα.
Μετά από θερμή υποδοχή με κέρασμα, οι μαθητές βοήθησαν στην παρασκευή και τη διανομή του φαγητού, ζωγράφισαν, έγραψαν τις εντυπώσεις τους και συνομίλησαν με τον π. Δανιήλ και τους εθελοντές.
Όλα τα παιδιά ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση βοηθώντας τους συνανθρώπους μας κι ευχαρίστησαν τόσο για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, όσο και για το φαγητό που καθημερινά έρχεται στο Ολοήμερο!



























Ανταλλακτικό παζάρι "Το δικό σου δικό μου"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/5/2017 το ανταλλακτικό παζάρι "Το δικό σου δικό μου", στο Ολοήμερο.
Όλα τα παιδιά έφεραν βιβλία, παιχνίδια, DVD, κ.α. που δε χρειάζονταν πια και τα αντάλλαξαν με τους συμμαθητές τους.
Με αυτό τον τρόπο, κατάλαβαν ότι κάτι που δε θέλει κάποιος, μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο, συνέβαλαν στη μείωση των απορριμμάτων και ήρθαν σε επαφή με την ανταλλακτική οικονομία.
Στο τέλος, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ζήτησαν να επαναληφθεί η δράση οπωσδήποτε του χρόνου!








Καλωσορίζοντας τα πρωτάκια!


Οι εγγραφές για την Α΄τάξη έχουν αρχίσει! 
Οι μαθητές  του σχολείου μας, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, σκέφτηκαν να φτιάξουν "μετάλλια", για να καλωσορίσουν τα πρωτάκια!
Σε κάθε πρωτάκι που έρχεται να γραφτεί δίνεται ένα όμορφο "μετάλλιο", με μια ζωγραφιά ενός πολύχρωμου και χαρούμενου σχολείου, του σχολείου μας!

Πρωτάκια σας ευχόμαστε "καλή αρχή" και σας περιμένουμε με πολλή χαρά το Σεπτέμβρη!